Basın açıklaması: Artık zorunlu abonelik yok – gazetecilik içeriği için tek seferlik ödeme

• Ankete göre: Katılımcıların %74’ü aboneliklerini kaydolduktan hemen sonra iptal ediyor
  • KiVVON gazeteciliği geleceğe uygun hale getiriyor

Berlin, 23.04.2024 – Medya dünyası köklü bir değişim geçiriyor: giderek daha fazla insan bilgi ve eğlence için sosyal medyaya yöneliyor. KiVVON, değişen medya tüketiminin zorluklarının üstesinden gelmek için yarının gazeteciliğinin rotasını belirliyor. Platform, hem tüketicilerin hem de içerik oluşturucuların ihtiyaçlarını karşılayan geleceğe yönelik bir çözüm sunuyor. Medya profesyonelleri – yayıncılar, medya şirketleri, gazeteciler ve içerik oluşturucular – içeriği birlikte dağıtırlar.
Sonuç, yarının gazeteciliğinin hakkını veren bir platform. Bu amaçla, kurucu Coşkun Tuna’nın etrafındaki ekip geleneksel abonelik ödeme modelini de test etti ve 1.150 bülten abonesi, LinkedIn ve Facebook kullanıcısıyla anket yaptı.

İptal etmek için bir abonelik alın

Neredeyse tüm medya içeriklerini bir ödeme duvarının arkasına gizler: Bir makaleyle ilgileniyorsanız, kullanıcıların abonelik düğmesine tıklamaktan başka seçeneği yoktur. Anket, katılımcıların neredeyse %74’ünün içeriği tüketmek için bir abonelik aldığını ve hemen ardından iptal ettiğini gösteriyor. Aboneliklerini zamanında iptal etmeyenler, ankete katılan medya tüketicilerinin %63’ü gibi abonelik tuzağına düşüyor. Daha sonra birkaç ay boyunca kullanmadan bir ortama bağlanırlar.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, katılımcıların üçte ikisi aylık abonelik yerine tek seferlik ödemeyi tercih ediyor. Bunun başlıca nedenleri abonelik tuzaklarından kaçınma (%60), abonelik yükümlülüklerinden bağımsızlık (%56) ve tam esneklik ve maliyet kontrolüdür (%50).

KiVVON’un kurucusu ve Genel Müdürü özetle şunları söylüyor: “Abonelikler gerekli bir kötülüktür: medyaya herhangi bir taahhüt ve okuyuculara esneklik sunmadan kısa sürede çıkarılırlar. Buna karşılık, ‘ilgi çekici içerik’ için büyük bir ödeme isteği var. “

Abonelik yerine tek seferlik ödeme

KiVVON bu nedenle bir ilke imza atıyor ve abonelik yerine tek seferlik ödemelere odaklanıyor. İçerik üreticilerinin elinde video, podcast, slider ve metin olmak üzere dört format var. Kısa bir teaser merak uyandırır ve makalenin konusu hakkında bilgi verir. Bir kullanıcı katkının tamamını okumak, dinlemek veya görüntülemek isterse, tek seferlik bir ödeme yaparak bunu etkinleştirebilir. KiVVON’un düzenli kullanıcıları cüzdandan yararlanır: para yükleyin ve içeriğe tek bir tıklama ile erişin. KiVVON baş muhabiri Frank Überall, “Bu serbest gazeteciler için olduğu kadar medya şirketleri için de gerçek bir fırsat” diyor. Medya profesörü uzun yıllar Alman Gazeteciler Birliği’nin (DJV) Federal Başkanlığını yapmıştır.

Reklam geliri dışında kazanç fırsatları

Buna ek olarak, yeni Ücretli İçerik çözümü, reklam gelirlerinin ötesinde yeni kazanç fırsatları sunuyor. Kullanıcıların katkıları için ne kadar ödeyeceklerine yayıncıların kendileri karar verdiğinden, içeriğin kalitesi fiyatı etkiler. KiVVON net payın %80’ini onlara dağıtmaktadır.
“KiVVON’daki tüm makaleler için ödeme yapılmıyor. Ancak özellikle iyi araştırılmış veya özel arka plan bilgileri sunanlar basit bir şekilde paraya dönüştürülebilir. Sektör uzun zamandır gelecekte gazetecilikten nasıl para kazanılacağını tartışıyor. Biz nihayet heyecan verici bir perspektif sunan bir teklifte bulunuyoruz” diyor Überall.
Ankete göre, katılımcıların çoğunluğu (%55) içerik parçası başına 0,50 ila 2 Avro arasında ödeme yapmaya hazırken, %15’i 5 Avro’ya kadar ödeme yapmaya bile hazır. Tüketiciler bir videoya bir podcast bölümünden daha fazla para harcama eğiliminde olduğundan, içerik oluşturmada harcanan çabanın yanı sıra kalite de ödeme istekliliğinde merkezi bir rol oynamaktadır.
Yayıncılar ve tüketiciler bu modelden eşit şekilde faydalanmaktadır. KiVVON bu nedenle sadece yarının gazeteciliği için öncü bir platform olmakla kalmıyor, aynı zamanda yüksek kaliteli içeriğin ödenmesi için de yeni bir dönemin habercisi oluyor.

KiVVON hakkında:
Coşkun Tuna, yaratıcı içerik ve adil işbirliği için bir platform olan KiVVON 2021’i kurdu. Amaç, nefret ve sahte haberlerden arınmış, basit, özgün ve güvenilir kaliteli gazetecilik için bir temas noktası oluşturmaktır. İster bir medya şirketi, ister bir yayıncı, ister bir gazeteci, ister bir içerik yaratıcısı ya da sıradan bir kahraman olun, herkes kendi kanallarını oluşturma ve içeriklerini dünyayla paylaşma fırsatına sahip.

KiVVON’un en önemli önceliği gazeteciliğin temel ilkelerini korumak ve böylece sosyal ağlara karşı adil bir denge oluşturmaktır. Şirket kendini güçlü bir şekilde konumlandırarak sosyal medyanın zorluklarıyla etkin bir şekilde rekabet etmek ve gazeteciliği yeni, geleceğe yönelik bir biçimde sunmak istiyor.

Anket sonuçları aşağıda yer almaktadır:

Ücretsiz KiVVON uygulamasını şimdi indirin: